80 GB adatot loptott el a Ransomware banda a Reddittől

A ChatGPT és Bing biztonsági rése: a kihasználható gyenge pont
2023. június. 20
Kínai kiberfenyegetés
2023. július. 5
Show all

80 GB adatot loptott el a Ransomware banda a Reddittől

Ransomware csoport a Redditnek: 80 GB adatot loptunk el tőletek

Az ALPHV nevű ransomware csoport 4,5 millió dollár megfizetését követeli a Reddittől, és arra szólítja fel a társaságot, hogy állítsa le API hozzáférési díjak bevezetésének tervét, ellenkező esetben a megszerzett adatok nyilvánosságra kerülnek.

A Reddit hackelése és a következmények

Úgy tűnik, a Reddit februári hackelése során egy ransomware csoport 80 GB adatot lopott el a közösségi média platformról. Ezt az állítást az ALPHV/Blackcat nevű ransomware csoport tette, amely megpróbálja a Redditet rábírni, hogy fizessen az adatok bizalmas maradásáért.

“A Redditet kétszer is megkerestük e-mailben, először április 13-án, majd újra június 16-án,” – állítja a csoport. „Nem tették meg a próbát, hogy kiderítsék, milyen adatokat vettünk.”

Az ALPHV követelései és a Reddit reakciója

Az oroszországi bázisú ALPHV csoport most azt követeli, hogy a Reddit fizessen 4,5 millió dollárt, különben a csoport a Dark Weben keresztül nyilvánosságra hozza az adatokat. Azonban az ALPHV bejegyzése alapján úgy tűnik, a Redditnek nincs szándékában kifizetni a ransomware csoportot.

Ezért az ALPHV a Reddit legújabb híreire reagál, a cég szembenéz a felhasználók tiltakozásával, akik felháborodtak a cég API hozzáférésért tervezett díjazásán, ami potenciálisan számos harmadik féltől származó alkalmazás leállását eredményezheti.

A Reddit válasza

A Reddit nem kívánta kommentálni a zsarolási követelést. Azonban a közösségi média platform megjegyezte, hogy a hackerek csak „néhány belső dokumentumhoz, kódhoz és néhány belső üzleti rendszerhez” jutottak hozzáféréshez. Felhasználói fiókok vagy jelszavak nem kerültek veszélybe. A Redditet az a támadás érte, amelyben a hackerek sikeresen célba vették egy cég alkalmazottját phishing üzenettel.

Forrás: www.pcmag.com

Comments are closed.