Minősítéseink

Cégünk minősítései és eljárása

A Data Destroy Kft. az adattörlés és az adathordozó megsemmisítés szakértője Magyarországon. Nagy tömegben foglalkozunk adathordozók fertőtlenítésével – a HDD és SSD meghajtóktól egészen a szerverekig és storage adattárolókig.

Évente több ezer használt számítógépet vásárolunk fel, újítunk fel és értékesítünk újra a megbízó vállalat munkatársainak vagy a használt eszközök piacán.

Cégünk ISO 9001, ISO 14001 és ISO 27001 tanúsítványokkal rendelkezik. Munkatársaink TÜK (Titkos Ügykezelő) vizsgával rendelkeznek. Telephelyünkön beléptető rendszert és videokamerás megfigyelést alkalmazunk. Minden megsemmisítésről videofelvételt készítünk, és minden megsemmisítést jegyzőkönyvezünk. Telephely biztonsági tanúsítványunk kiadása folyamatban van.

A Blancco minősítései

A Blancco szoftveres törlési megoldásai rendelkeznek a világ legtöbb hivatalos minősítéssel. NATO, Common Criteria, Tüv-Süd, CESG – a Blancco adattörlési megoldásait a világ legtöbb fegyveres szervezete, kormányhivatala és pénzintézete elfogadja.

A Blancco minden szoftveres törlésről részletes jegyzőkönyvet állít ki, mely tartalmazza a törölt adathordozó egyedi azonosítóit, a törlésre használt katonai algoritmus nevét és a törlés eredményét is.

A megsemmisítésre használt MAXXeGUARD készülék a következő biztonsági szabványoknak felel meg:

  • EADMS: A European Association for Data Media Security C és D szintjének megfelelő adathordozó darabolás.
  • DIN 66399: A MAXXeGUARD a H6 szintig képes mágneses merevlemezek és O5 szintig optikai adathordozók, valamint E4 szintig egyéb elektronikus adathordozók (SSD, USB, memóriakártya) megsemmisítésére.
  • DIPCOG: A MAXXeGUARD megkapta a DIPCOG jóváhagyást az Egyesült Királyságban az Ultratec Limited disztribútorán keresztül.
  • NATO: A MAXXeGUARD megkapta a NATO jóváhagyását NATO Secret szinten.
  • NSM: A Norvég NSA jóváhagyta a MAXXeGUARD készüléket TOP SECRET (NATO SECRET) minősítésű anyagokat tartalmazó adathordozók megsemmisítésére