Az FBI szerint nem biztonságosak a nyilvános töltőállomások

Kínai kiberfenyegetés
2023. július. 5
A Shell megerősíti a MOVEit támadást követő adatszivárgást
2023. július. 7
Show all

Az FBI szerint nem biztonságosak a nyilvános töltőállomások

Mobilbiztonsági Tanács: Mindig Hordozz Saját Töltőt és USB Kábelt

Az ügynökség egy tweetben arra biztatott mindenkit, hogy „mindig hordozzon magával saját töltőt és USB kábelt, és ehelyett használjon elektromos aljzatot.”

A Nyilvános Töltőállomások Rejtett Veszedelme: a Juice Jacking

Sokan hajlamosak a nyilvános töltőállomásokhoz fordulni, amikor az eszközük akkumulátora kritikusan alacsony. Ugyanakkor, a biztonsági szakértők évek óta figyelmeztetnek a „juice jacking” nevű, 2011-ben bevezetett kifejezésű kockázatra.

Drew Paik, az Authentic8 biztonsági cég korábbi munkatársa szerint: „Ha telefonodat egy fertőzött elosztóba vagy töltőbe dugod, eszközöd már meg is fertőződött, ami az összes adatodat veszélybe sodorja.”

A Töltőkábel: Töltés és Adatátvitel

Ne felejtsd el, hogy a töltőkábeld több mint egy egyszerű kábel: töltés mellett adatátvitelre is képes. Amikor például iPhone-odat a Mac-edbe dugod a töltőkábellel, képes vagy lementeni a telefonodról a képeket a számítógépedre.

Egy Fertőzött Port: Végtelen Lehetőségek a Hackerek Számára

Paik továbbá figyelmeztet: „Ha egy port fertőzött, nincs határ annak, hogy egy hacker milyen információkat szerezhet meg.” Ez az információ bármit magában foglalhat, emailjeidtől és szöveges üzeneteidtől kezdve, fényképeiden és névjegyeiden át egészen a jelszavaidig.

Az FBI és a Szövetségi Kommunikációs Bizottság Figyelmeztetései

„Az FBI rendszeresen közöl emlékeztetőket és nyilvános szolgáltatási bejelentéseket, kérve az amerikai közönséget, hogy maradjanak biztonságban és legyenek körültekintőek, különösen utazás közben,” mondta Vikki Migoya, az FBI Denveri irodájának tisztviselője.

A Szövetségi Kommunikációs Bizottság szintén figyelmeztetett egy kedden frissített blogbejegyzésben: „Egy fertőzött töltőport lehetőséget adhat a rosszindulatú személyek számára, hogy blokkolják az eszközöd, vagy ellopják a személyes adataidat és jelszavaidat.”

A blogbejegyzés szerint néhány esetben előfordulhat, hogy bűnözők szándékosan hagytak fertőzött kábeleket a töltőállomásokban. Voltak olyan beszámolók is, hogy fertőzött kábeleket adtak át promóciós ajándékként.

 

Forrás: www.on-store.hu

Comments are closed.