Az Amnesty International figyelmeztető riportja: Indonézia, a megfigyelési eszközök frontvonalában

Új kihívások a kiberbiztonságban: AI és kriptovaluta bányászat
2024. április. 25
Az FBI erősített fellépése a Scattered Spider hackercsoport ellen
2024. május. 13
Show all

Az Amnesty International figyelmeztető riportja: Indonézia, a megfigyelési eszközök frontvonalában

Az Amnesty International legfrissebb jelentése arra világít rá, hogy Indonézia egyre inkább a megfigyelési eszközök és kémprogramok új piacává válik. Az országba olyan nemzetekből áramlanak ezek az eszközök, mint Izrael, Görögország, Szingapúr és Malajzia, és ezek az aktivitások egészen 2017-től a múlt évig nyomon követhetőek.

Az Amnesty International által azonosított cégek között szerepel a „Q Cyber Technologies (amely kapcsolatba hozható az NSO csoporttal), az Intellexa konzorcium, a Saito Tech (amely más néven Candiru), a FinFisher és a Raedarius M8 Sdn Bhd, valamint a Wintego Systems.”

Az Amnesty International továbbá feltárta a rosszindulatú domain neveket és hálózati infrastruktúrákat, amelyek a megfigyelési szoftverplatformokkal vannak összekapcsolva, és amelyek az egyénekkel szembeni célpontokként szolgálnak Indonéziában. Ezek a domain nevek gyakran politikai pártokat és média hírportálokat utánoznak, de az Amnesty International szerint nem világos, hogy valójában kik azok, akiket ezekkel a kémprogramokkal céloznak meg. A jelentés rámutat arra, hogy a kormányok hagyományosan civil társadalmi csoportokat és újságírókat céloznak meg kémprogramokkal, így Indonéziában, ahol a civil jogok folyamatosan veszélyben vannak, ez különösen aggasztó.

„A mostani kutatás felfedi az Indonéziában folyó megfigyelési technológiai forradalom súlyos kockázatait, és arra sürgeti a nemzetközi közösséget, hogy lépjen fel az egyének jogainak védelméért” – áll az Amnesty International jelentésében.

Forrás: www.darkreading.com

Comments are closed.