Google Drive Felhasználók Körében Tapasztalt Jelentős Adatvesztés: Aggályok a Biztonságos Tárolás Körül

Izraeli Intézmények 2023-as Kibertámadásai: Agonizing Serpens Hackercsoport
2023. november. 13
Digitális bűnözés a közösségi médiában: A Twitter gold fiókok biztonsága a dark weben
2024. január. 4
Show all

Google Drive Felhasználók Körében Tapasztalt Jelentős Adatvesztés: Aggályok a Biztonságos Tárolás Körül

Nagy aggodalmat keltett a Google Drive felhasználói körében az a hír, hogy jelentős adatvesztések történtek a népszerű felhőalapú tároló rendszerben. Ezek az események több ezer felhasználót érintettek, akik hirtelen dokumentumaik elvesztését tapasztalták. A probléma először egy Yeonjoong nevű felhasználó bejegyzésében került nyilvánosságra, aki arról számolt be, hogy személyes adatok hónapokra visszamenőleg váltak hozzáférhetetlenné. Ezt követően más felhasználók is hasonlóan súlyos adatvesztéseket jelentettek, többek között fontos munkadokumentumok és egyéb értékes fájlok elvesztéséről beszéltek.

Néhány jelentés szerint a Google Drive desktop alkalmazása is érintett lehetett ebben a problémában. Ez az eszköz biztosítja a felhőben tárolt adatok és a felhasználók helyi számítógépei közötti szinkronizációt, ami alapvetően fontos a hatékony munkavégzéshez. A hiba pontos oka egyelőre ismeretlen, és nem világos, hogy a fájlok helyreállíthatók-e.

Ez az incidens rámutat a rendszeres, többszintű biztonsági mentés fontosságára, különösen azoknak a felhasználóknak, akik számára kritikusak a felhőben tárolt adataik. Sokan nem rendelkeznek megfelelő biztonsági mentéssel, ami katasztrofális lehet ilyen helyzetekben. A biztonsági mentést számos módon lehet megvalósítani, beleértve a külső merevlemezeket, SSD-ket, NAS rendszereket RAID konfigurációban, optikai lemezeket, memóriakártyákat, pendrive-okat, valamint a felhőszolgáltatások kombinációját.

A Google technikai csapata felismerte a problémát és dolgoznak az okok feltárásán és a megoldás megtalálásán. A felhasználók gyors és hatékony beavatkozást várnak, mivel a Google Drive központi szerepet játszik a mindennapi munkavégzésükben. A széleskörű felhasználói bázis miatt a hiba komoly globális következményekkel járhat.

A Google számára kritikus a probléma mielőbbi megoldása, hogy megelőzze a jövőbeni hasonló eseményeket. A felhasználók biztonságos adattárolásra és a fájlok folyamatos hozzáférhetőségére számítanak. A cégnek stratégiát kell kialakítania, hogy megakadályozza az ilyen típusú incidenseket és biztosítsa a felhasználói adatok integritását.

Folyamatosan követjük a fejleményeket, és friss hírekkel szolgálunk, amint új információk érkeznek a probléma megoldásával vagy a lehetséges következményekkel kapcsolatban. Bízunk a Google gyors reakciójában és abban, hogy a lehető legtöbb elveszett adat helyreállításra kerül, de sajnos fennáll a veszélye annak is, hogy bizonyos adatvesztések véglegesek lehetnek.

Comments are closed.